Glas Javnosti

RECEPT KOJI MORATE PROBATI! Pileća krilca u sosu od ribizle, SOČNO i preukusno!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Krilca u rerni u sosu od ribizle je fenomenalan ručak koji bi trebalo da probate jer će vas ukus oduševiti.

Potrebni sastojci:

pileća krilca - 600 g

Marinada:

ulje - 100 ml
sok od crne ribizle - 50 ml
so - po ukusu
biber - 1 kašičica
aleva paprika - 1 kašičica
majčina dušica - 1 kašičica
origano - 1 kašičica
kari - 1 kašičica

 

Priprema:

Pileća krilca operite i očistite, ako ima potrebe. Prelijte ih vodom i dodajte malo soli, pa ih kuvajte na vatri 25 minuta. Dobro ih ocedite.

U posudi promešajte ulje, sok od ribizle, so, kari, biber i alevu papriku, origano i majčinu dušicu.

Premažite krilca ovom smesom i ostavite ih na hladnom mestu oko 30 minuta da upiju aromu začina.

Poređajte krilca u pleh, prelijte ih marinadom i dodajte malo vode.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta do zlatne boje.

Pečena krilca poslužite uz odgovarajuću salatu i čašu crnog vina. 

Prijatno!

(Glas javnosti/Stil Kurir) 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR