Potrebni sastojci:
pileća krilca - 600 g
Marinada:
ulje - 100 ml
sok od crne ribizle - 50 ml
so - po ukusu
biber - 1 kašičica
aleva paprika - 1 kašičica
majčina dušica - 1 kašičica
origano - 1 kašičica
kari - 1 kašičica
Priprema:
Pileća krilca operite i očistite, ako ima potrebe. Prelijte ih vodom i dodajte malo soli, pa ih kuvajte na vatri 25 minuta. Dobro ih ocedite.
U posudi promešajte ulje, sok od ribizle, so, kari, biber i alevu papriku, origano i majčinu dušicu.
Premažite krilca ovom smesom i ostavite ih na hladnom mestu oko 30 minuta da upiju aromu začina.
Poređajte krilca u pleh, prelijte ih marinadom i dodajte malo vode.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta do zlatne boje.
Pečena krilca poslužite uz odgovarajuću salatu i čašu crnog vina.
Prijatno!
(Glas javnosti/Stil Kurir)
40 min