Ono što se kod ovih drugih najčešće izdvaja kao razlog je što u pihtije idu svinjske nogice. Njihova svrha je da stegnu ovo jelo, ali u završnici se mogu i izbaciti, kao i paškanat iz zeleni, koji takođe uglavnom nije na spisku omiljenih namirnica.
Pokušajte da pripremite pihtije na ovaj način – voleće ih svi.
Potrebno je:
– 2 svinjske nogice (koje za ovaj recept nakon kuvanja nisu potrebne)
– juneći ribić ili rozbratna (komad ili više, ako volite da bude više mesa)
– veza zeleni
– još malo šargarepe (po ukusu)
– beli luk
– začin za supu
Priprema:
U ekspres lonac staviti svinjske nogice, juneće meso, zelen i šargarepu. Dodati začin (po ukusu) i naliti vodom (malo ispod maksimuma).
Kuvati oko 2h.
Nakon toga procediti.
U tanjire ili činije u kojima ćete ostaviti pihtije da se stegnu ubaciti sitno iseckanu skuvanu šargarepu, sitno iseckan sirov beli luk i iseckano juneće meso (možete ga i iscepkati).
Naliti proceđenom „supom“ i ostaviti u frižider da se stegne.
Prijatno!
Glas javnosti/ N01S