Glas Javnosti

PROBAJTE SELJAČKE LEPINJE: Ukusne su i hladne, a ne goje!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Testo je baošavo kada god da ih jedete! Drugi naziv im je gozleme. Sam postupak pravljenja je veoma lak, mogu vam biti odličan jutarnji ili večernji obrok!

Sastojci:

  • 500 gr mekog brašna + za premesiti
  • 1 kašika šećera
  • 7 gr suvog kvasca ili 25 gr svežeg
  • 1 kašika soli
  • 50 ml ulja
  • 300 ml vode
  • 3 briketa odledjenog spanaća ili sitno seckan svež, možete ga i obariti
  • sir za punjenje ili po izboru

Priprema:

U posudu staviti brašno, dodati šećer i kvasac, pa promešati. Dodati zatim so, skoro svo ulje i naliti vodu.

Mešati koliko je to moguće varjačom, pa umesiti testo.

Testo će i dalje biti lepljivo, pa ga posuti šakom brašna i premesiti.

Prelijemo sad ostatkom ulja, malo premesimo i ostavimo da odstoji 30 – 60 minuta na toplom mestu. U videu je testo stajalo 30 minuta.

Nadošlo testo sa malo brašna premesiti, samo urolati i podeliti na 10 delova. Svaki deo oblikovati u lopticu.

Pripremiti nadev.

Svaku lopticu razvući tanko, na prečnik 20 – 25 cm i na jednu stranu staviti nadev. Preklopiti drugom stranom i pritisnuti. Tako uraditi sa svih 10 loptica testa.

Prekriti krpom, dok pripremite tiganj i ulje se u njemu zagreje.

Zagrevate na jačoj vatri, ali ne najjačoj. Sipajte malo ulja da podmažete tiganj.

Stavite da se peče, pa gornju stranu premažite uljem. Posle minut okrenite.

Vreme pečenja je nekih 4 minuta.

Pečene lepinje stavljajte na ubrus, a zatim poslužite.

Prijatno!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR



 


AKTUELNE VESTI S MREŽA



HOROSKOP