Ukusi ovog slatkiša su mnogobrojni, tako u marketima možemo naći mlečne, sa ukusom keksa, sa dodatkom lešnika ili nekog voća, pa čak i čokoladu sa ukusom čilija, koja sve više osvaja sladokusce i ljubitelje ove poslastice.
Kako biste izbegli trošenje novca i svakodnevnu kupovinu omiljene poslastice, možete napraviti zdravu, crnu čokoladu. Deca će je posebno obožavati, a neće je zaobići ni stariji.
Ono što je bitno jeste da u njenom ukusu možete uživati bez griže savesti.
Za spremanje ove poslastice potrebno je:
šest kašika kokosovog ulja
pet kašika organskog kakao praha
dve kašike putera od lešnika
četiri kašike meda
Navedene sastojke sipati u dublju posudu, mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Potrebno je da smesa postane kompaktna. Takvu smesu možete izliti u korpice za mafine i posuti lešnicima ili bademima.
Čokoladu držati u frižideru četiri sata pre nego što je probate.
Glas javnosti