Glas Javnosti

PREPELIČIJA JAJA: Znate li zašto su ZDRAVA i KOLIKO VREMENA SE KUVAJU?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Možda ste ih konzumirali a možda i zazirete od njih a ne bi trebalo - jaja od prepelice su vrhunska hrana! Prava su vitaminska bomba te bi trebalo da ih uvrstite u redovnu ishranu.

Pazite koja jaja kupujete

Obratite pažnju ko je proizvođač prepeličijih jaja i pitajte da li su prepelice adekvatno hranjene tj. da li su uzimale hranu koja je namenjena za njih.

Benefiti

Prepeličija jaja mogu da pomognu jačanju imuniteta, kod simptoma izazvanih astmom i anemijom ali i u slučajevima visokog pritiska. Sadrže ogromne količine fosfora i gvožđa, razne vrste B vitamina, i mnoge druge benefite. Blagotvorno deluju i na jetru, srce i krvotok uopšte kao i za metabolizam.

Foto: Pexels

Specifičnost

Prednost prepeličijih jaja je u tome što ne sadrže holesterol. Sadrže velike količine fosfora i gvožđa, i mnogo vitamina iz B kompleksa.

Da li se kuvaju i koliko?

Mnogi zagovaraju tezu da je prepeličija jaja potrebno uzimati sirova te se preproučuje i do pet jaja na prazan stomak. Postoje informacije da samo tako mogu da deluju na organizam da bi pospešili zdravlje. Međutim, ukoliko želite da ih skuvate evo saveta - za rovita jaja, trebalo bi da ih kuvate 1-2 minuta. Za tvrdo kuvana jaja je potrebno 5 minuta.

(Glas javnosti)

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR