Obratite pažnju ko je proizvođač prepeličijih jaja i pitajte da li su prepelice adekvatno hranjene tj. da li su uzimale hranu koja je namenjena za njih.
Prepeličija jaja mogu da pomognu jačanju imuniteta, kod simptoma izazvanih astmom i anemijom ali i u slučajevima visokog pritiska. Sadrže ogromne količine fosfora i gvožđa, razne vrste B vitamina, i mnoge druge benefite. Blagotvorno deluju i na jetru, srce i krvotok uopšte kao i za metabolizam.
Prednost prepeličijih jaja je u tome što ne sadrže holesterol. Sadrže velike količine fosfora i gvožđa, i mnogo vitamina iz B kompleksa.
Mnogi zagovaraju tezu da je prepeličija jaja potrebno uzimati sirova te se preproučuje i do pet jaja na prazan stomak. Postoje informacije da samo tako mogu da deluju na organizam da bi pospešili zdravlje. Međutim, ukoliko želite da ih skuvate evo saveta - za rovita jaja, trebalo bi da ih kuvate 1-2 minuta. Za tvrdo kuvana jaja je potrebno 5 minuta.
(Glas javnosti)