Glas Javnosti

PREDLOG ZA POSNI RUČAK - punjene paprike na vodi: U njima nema ni grama ulja i mesa, a iste su kao tradicionalne (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti / objektiv

Ukoliko postite na vodi, ne mora da znači da vaš ručak mora da bude oskudan.

Postoji mnoštvo recepata koje možete da iskoristite tokom posta, a da unosite u organizam sve što je potrebno.

Za danas su na meniju posne punjene paprike na vodi čiji ukus ćete dugo pamtiti.

Sastojci:

20 srednjih babura za punjenje

150 g crvenih sojinih ljuspica

150 g šampinjona

120 g pirinča

100 g kukuruza šećerca

100 g  bulgura

2 srednje glavice crnog luka

2 čena belog luka

2 srednje šargarepe

suvi biljni začin

biber

1 kašika aleve paprike

1 veza peršuna

Za preliv:

1/2 l pasiranog paradajza

3 kašike brašna

1 l vode

suvi biljni začin

Priprema:

Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno.
U veću vanglu staviti oceđenu soju, zatim dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, bulgur, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.

Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Zatvoriti ih krompirom.

Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR