Glas Javnosti

PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Sočne sarme sa krompirom i šargarepom

Hrana
Autor: Glas javnosti / objektiv

Savršena kombinacija ukusa

Sočna varijanta sa nekoliko vrsta povrća.

Sastojci:

velika glavica crnog luka
1 veća šargarepa
100 gr pirinča
1 veliki krompir
1/2 korena celera
začin, ml. paprika
tucana ljuta paprika
ml. biber, ulje
1 glavica belog luka, sitno
lovorov list
1 glavica kiselog kupusa

Priprema:

Kupus malo oprati pa odvojiti listove i skinuti zadebljali korenčić. Na ulju propržiti seckan luk i izrendanu šargarepu.

Dodati oprani pirinač i na kockice celer i krompir. Ubaciti sve začine, promešati i zavijati sarme. Ređati u zemljani lonac, dodati lovorov list i još malo tucane ljute paprike i ulja.

Poklopiti i kuvati u rerni oko 2 sata.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR