Ako ste se već malo umorili od posta, kao i od smišljanja jelovnika, predlažemo Vam posnu špansku pitu, čiji je ukus gotovo teško razlikovati od one u mrsnoj varijanti. Sastojci:
3 šoljice brašna
3 šoljice projinog brašna
3 šoljice kisele vode
3 šoljice ulja
1 kesica prašak za pecivo
3 kisela krastavčića (izrendana)
2 kisele paprike (iseckane na kockice)
2 rendane šargarepe (ne kuvane)
po ukusu so
Priprema:
Obično brašno, projino brašno i prašak za pecivo pomešati i ostaviti sa strane.
U drugu dublji činiju umutiti kiselu vodu, ulje, pa dodati izrendane krastavčiče, naseckanu kiselu papriku i rendani šargarepu.
Na kraju umešati brašna pomešana sa praškom za pecivo. Lagano izmešati varjačom ili mikserom na najmanjoj brzini.
Sipati u veću tepsiju i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Ova pita može da se peće i u modlicama. Kako kome više odgovara.
BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...