Glas Javnosti

Predlog za brzi posni doručak: Španska pita, nećete je razlikovati od one u mrsnoj varijanti

Hrana
Autor: Glas javnosti

U toku je Božićni post, kada se po pravilu jede hrana bez mleka, jaj, i mesa, ali je dozvoljenje korišćenje ulja u pripremanju obroka. Takođe, dozvoljeno je jesti ribu u dane vikenda i u dane praznika.

Ako ste se već malo umorili od posta, kao i od smišljanja jelovnika, predlažemo Vam posnu špansku pitu, čiji je ukus gotovo teško razlikovati od one u mrsnoj varijanti. Sastojci:

3 šoljice brašna
3 šoljice projinog brašna
3 šoljice kisele vode
3 šoljice ulja
1 kesica prašak za pecivo
3 kisela krastavčića (izrendana)
2 kisele paprike (iseckane na kockice)
2 rendane šargarepe (ne kuvane)
po ukusu so

Priprema:

Obično brašno, projino brašno i prašak za pecivo pomešati i ostaviti sa strane.

U drugu dublji činiju umutiti kiselu vodu, ulje, pa dodati izrendane krastavčiče, naseckanu kiselu papriku i rendani šargarepu.

Na kraju umešati brašna pomešana sa praškom za pecivo. Lagano izmešati varjačom ili mikserom na najmanjoj brzini.
Sipati u veću tepsiju i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Ova pita može da se peće i u modlicama. Kako kome više odgovara.
   BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR