Sastojci
Za kore:
10 belanaca
300 gr šećera u prahu
Kašika sirćeta
View this post on Instagram
Za krem:
10 žumanaca
60 gr šećera
40 gr kukuruznog skroba Dolcela Gussnela
300 ml mleka
dve kesice vanilin šećera
150 gr maslaca
Za šlag:
300 ml slatke pavlake
400 gr svežih malina
Belanca ulupajte u čvrst sneg. Postupno dodajte šećer u prahu, uz mešanje, a na kraju sirće. Smesu nanesite na pleh za pečenje prekriven masnim papirom u obliku korpica (oko ø 7 cm), poslastičarskom kesicom s nazubljenim nastavkom.
Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 130 °C. Puslice (korpice) treba da zadrže svetlu boju. Izvadite ih i pustite neka se ohlade.
Žumance i šećer izmešajte u penastu smesu i umešajte kukuruzni skrob, vanilin šećer i malo mleka. Preostalo mleko zagrejte dok ne provri, smanjite vatru i umešajte pripremljenu smesu. Kad se smesa zgusne, sklonite s vatre i ohladite. Umutite penasto maslac i umešajte u ohlađeni krem. Umutite slatku pavlaku.
Potom, krem nanesiti u korpice, pa poslastičarskom kesom dodajte šlag. Na kraju, rasporedite maline i pre posluživanja, pospite šećerom u prahu.
Savet
U smesu za korpice možete dodati prehrambenu boju da dobijete npr. ružičaste ili zelene poslastice, piše N1.
(Glas javnosti)