Glas Javnosti

POSTOJE BOLJI NAČINI ZA OVO: Evo zašto meso ne bi trebalo odmrzavati na sobnoj temperaturi

Hrana
Autor: Glas javnosti

Postoji nekoliko sigurnijih načina da odmrznete meso.Većina ljudi kada izvadi meso iz zamrzivača, stavi ga na pult kuhinje kako bi se brže odmrzlo, ne razmišljajući da li je to dobro. Kako piše "Cleaneatingmag", meso ne bi trebalo da ostavljate duže od dva ili tri sata na sobnoj temperaturi. Recimo, kada se meso ostavi jedan dan na kuhinjskoj površini, može dostići temperaturu veću od četiri stepe

Pored toga, opcija odmrzavanja toplom vodom nije dobra. Površinski sloj mesa se brže odmrzava i ulazi u proces kuvanja pod mlazom vrele vode. Zato je hladnija voda bolji način odmrzavanja.

Još bolji način je ostavljanje mesa u frižideru da se odmrzne, ukoliko ne žurite. Potrebno je da odstoji oko 24 sata u frižideru, nakon čega postaje spremno za pripremu, prenosi T02S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR