Glas Javnosti

POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG JOVANA (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti / objektiv

Naučite kako se pravi slavski kolač

Sastojci:

500 ml vode

1 kašika šećera

40 g svežeg

1 kašika sirćeta

1 kašika soli

100 ml ulja

900 g brašna

100 g margarina

2 kašike posnog majoneza

Priprema:

Vodu zagrejte, pa dodajte šećer i izdrobljeni kvasac. Promšejate i ostavite 10-ak minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, ulje i dodajte kvasac i sirće. Umesite testo. Pokrijte i ostavite 5 minuta da odstoji. Podelite testo na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite, premažite istopljenim margarinom i ređajte jedno preko drugog. I poslednje testo premažite margarinom. Zatim isecite ivice, pa urolajte. Isecite krajeve rolata, pa spojite ivice da dobijete krug sa rupom u sredini. Presite na 4 mesta, pa isecite male trake. Svaku drugu savijte ka unutra. Krajeve rolata koje ste isekli stavite u sredinu. Prebacite u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Premažite majonezom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR