Glas Javnosti

POSNE PAPRIKE SA ORASIMA: Ukus koji se ne zaboravlja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Za sve ljubitelje paprika a i posttite uvek je dobar recept olakašnje za sve i za vaš džep. Kada ne znate šta da spremite po vrućim letnjim danima evo jednog recepta od koga ćete biti siti i fit.

Sve sastojke već imate kod kuće samo je potrebno kupiti suve paprike i još neki dodatni začin da bi recept bio ukusniji.

Sastojci : 

  • 15-20 suvih paprika
  • 1 krompir
  • 2 kašike ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 lovorava lista
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 praziluka
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 150 g obarenog pirinča
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica aleve paprike
  • voda
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

  1. U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
  2. Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
  3. Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
  4. Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
  5. Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.
  6. Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta

Sve što vam je potrebno da bi hrana bila ukusna i po vašoj meri jeste pravi recept i malo strpljenja da se isproba novi ukus.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR