Glas Javnosti

Posna proja iz kalupa: Recept za domaćice koje se spremaju za svoje slavlje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Posna proja sa kiselom vodom oduševiće vas svojom mekoćom.

Nije nam mnogo ostalo do početka sezona slava. Mnogi slave posno i poslužuju proju kao zamenu za hleb. Zato za ljubitelje projica otkrivamo vrlo jednostavan recept koji će vas ostaviti bez daha.

Sastojci:
3 čaše kukuruznog brašna
1 čaša pšeničnog brašna
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
1 čaša ulja
3 čaše kisele vode

Priprema:
Sipati sve sastojke u sud ovim redom kojim sam ih navela iznad i umutiti da se razbiju sve grudvice.

Izliti testo u kalup za mafine sa korpicama za pečenje. Puniti ih skoro do kraja, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta BEZ VENTILATORA.

Gotove projice nakon 3-4 minuta izvadite sa sve korpicama iz kalupa i ostavite da se malo prohlade, a potom degustirati.

Glas javnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR