Glas Javnosti

POSLE TAČNO 13 MINUTA DODAJTE OVAJ SASTOJAK KADA KUVATE KROMPIR: Samo tako će BITI LEPO SKUVAN, a neće se RASPASTI

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom

Krompir je inače najčešće pripremana namirnici u svakoj kuhinji i može se kuvati na mnogo različitih načina, od pravljenja čipsa do pečenja, ili čak pire krompira na nekoliko desetina načina.

Kada želite da skuvate krompir, i ako ste odabrali pravu vrstu za kuvanje, poslužite se odličnim trikom.

Krompir u šerpi, Krompir
foto: Printscreen/TikTok

Dodajte sirće u vodu, što će joj pomoći da zadrži oblik. Krompir se preporučuje da kuvate oko 30 minuta, a posle 13 minuta sipajte sirće.

Sirće ima ulogu da održi čvrstinu krompira, jer će učiniti membranu čvršćom. Krompir će zadržati svoj oblik, neće se raspasti ili postati kašast.

Možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci – vinsko, jabukovo ili alkoholno, svejedno. Ovaj savet možete uvek praktikovati, ali je posebno „radi“ kad pravite krompir salatu.

Glas javnosti / E02S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR