Glas Javnosti

POSLASTICA KOJU ĆE MALIŠANI OBOŽAVATI : Pavlove tortice, recept koji osvaja

Hrana
Autor: Glas javnosti

Veruje se da je Pavlova torta prvi put napravljena u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove, tokom 20. godina prošlog veka.

 Ova poslastica se pravi od umućenih belanaca, a preliva se filom od slatke pavlake i krem sira, pa se posipa svežim voćem. Hrskava korica i mekana unutrašnost, i iznenađujući sastojak, kao što je džem, plus osvežavajuće voće je čine apsolutno neodoljivom. Umesto čuvenog klasika napravite mini verziju Pavlove torte, a ove slatke zalogaje možete da služite u bilo kojoj prilici. 

  • Sastojci:
  • 4 belanceta 
  • 1 kašičica limunovog soka 
  • prstohvat soli 
  • 200 g šećera 
  • 1 kašika kukuruznog skroba 
  • kivi 
  • nar 
  • 1 kašika krem sira 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 20 g šećera u prahu 
  • 60 g džema 


Priprema:

U belanca dodajte limunov sok i so, pa kratko umutite. Onda postepeno dodajte šećer i mutite dok dobijete čvrst šne. Sipajte skrob i opet kratko umutite. Sipajte smesu u špric za kolače. Na plehu obloženom pek papriom oblikujte kolač kružnim pokretima tako da napravite rupu u sredini, a onda od ostataka napravite par puslica (pogledaj sliku). Pecite na 100°C oko 2 sata. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, a kivi isecite, a nar oljuštite. Prvo u rupu od kolača sipajte džem, a onda i fil koji ste sipali u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. Ukrasite kivijem i narom piše Stvar ukusa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR