Ova poslastica se pravi od umućenih belanaca, a preliva se filom od slatke pavlake i krem sira, pa se posipa svežim voćem. Hrskava korica i mekana unutrašnost, i iznenađujući sastojak, kao što je džem, plus osvežavajuće voće je čine apsolutno neodoljivom. Umesto čuvenog klasika napravite mini verziju Pavlove torte, a ove slatke zalogaje možete da služite u bilo kojoj prilici.
Priprema:
U belanca dodajte limunov sok i so, pa kratko umutite. Onda postepeno dodajte šećer i mutite dok dobijete čvrst šne. Sipajte skrob i opet kratko umutite. Sipajte smesu u špric za kolače. Na plehu obloženom pek papriom oblikujte kolač kružnim pokretima tako da napravite rupu u sredini, a onda od ostataka napravite par puslica (pogledaj sliku). Pecite na 100°C oko 2 sata. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, a kivi isecite, a nar oljuštite. Prvo u rupu od kolača sipajte džem, a onda i fil koji ste sipali u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. Ukrasite kivijem i narom piše Stvar ukusa
17 min
30 min
34 min