Glas Javnosti

Pohovane jabuke sa cimetom kojima niko neće moći odoleti

Hrana
Autor: Agroinfo.rs

Da biste napravili ukusne pohovane zalogaje od jabuke, nije vam potrebno ništa više od 20 minuta.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj ukusni recept su:

- 4 veće zelene jabuke,
- 1 šoljica brašna,
- 1/4 kašičice praška za pecivo,
- 2 kašike šećera,
- 1/4 kašičice soli,
- 1/4 kašičice cimeta,
- 1 veće jaje,
- 3/4 šoljice mleka,
- 2 kašičice ekstrakta od vanile,
- ulje,
- okrugla modla za kolače koja je manja od obima jabuke (ili čaša sa oštrim ivicama).
Da biste napravili ovu ukusnu jabuku sa cimetom, prvo je potrebno jabuke dobro oprati i osušiti. Jabuke nije potrebno guliti. Nakon toga ih isecite na kolutove, na oko pola milimetra širine da biste ih lepo mogli pohovati. Zatim okruglom modlom za kolače napravite u sredini kolutova rupe, da biste dobili izgled prstena.



U jednoj posudi prvo izmešajte sve suve sastojke, a u drugoj sve vlažne sastojke.  Dobro zagrijte ulje u šerpi u kojoj će se peći. Umočite prsten od jabuke prvo u smesu od jaja, mleka i vanile, a zatim u suvu smesu sa cimetom. Nakon toga stavite 2-3 prstena jabuke sa cimetom u vrelo ulje i pržite oko 1 minut sa svake strane, dok ne porumene.

Agroinfo.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR