Postoje brojne varijacije recepta za spremanje prebranca, a mi vam u daljem tekstu otkrivamo način pripreme onog najukusnijeg.
-500 gr krupnog pasulja
-500 gr crnog luka
-1 glavica beloga luka
-lovorov list
-zrno bibera
-250 ml. ulja
-aleva paprika
-tucana ljuta paprika
-1 suva paprika
Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera, lovorov list.
Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so. Sve dobro izmešati Na dno staviti- sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.
Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem.
Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.
(Glas javnosti/Kurir)