Glas Javnosti

PO PREPORUCI VRHUNSKIH MAJSTORA: Recept za NAJBOLJI PREBRANAC, korak po korak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Prebranac je jelo koje se služi toplo. U našoj kulturi postoji duga tradicija pripremanja ovog jela i skoro je neizostavni deo praznične trpeze za Badnje veče.

Postoje brojne varijacije recepta za spremanje prebranca, a mi vam u daljem tekstu otkrivamo način pripreme onog najukusnijeg.

Za početak, potrebno je da pripremite sledeće namirnice:

-500 gr krupnog pasulja

-500 gr crnog luka

-1 glavica beloga luka

-lovorov list

-zrno bibera

-250 ml. ulja

-aleva paprika

-tucana ljuta paprika

-1 suva paprika

Način pripreme:

Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera, lovorov list.

Dodati alevu i tucanu papriku, mleveni biber so. Sve dobro izmešati Na dno staviti- sipati malo ulja iz šerpe gde je luk pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja.

Odozgo rasporediti pržen luk crni pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem.

Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

 

(Glas javnosti/Kurir)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR