Priprema:
Odvojte žumanca i belanca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Dodajte ulje i sve dobro sjedinite mikserom. U zasebnoj posudi umutite belanca u čvrst šne, a onda sjedinite obe smese. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom, pa lagano promešajte. Sipajte smesu u nauljeni ili pek papirom obložen pleh, pa pecite u rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Na par mesta probušite koru čačkalicom ili viljuškom, pa je prelijte čokoladnim mlekom. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte kiselu pavlaku i lepo sjedinite mikserom. Zatim dodajte mlevenu plazmu, kao i istopljenu čokoladu i sve dobro promešajte. Fil premažite preko kore, a zatim premažite i umućenu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Glas javnosti/M01S