Glas Javnosti

PITA SA PRAZILUKOM! Posle ovog recepta zaboravićete na BUREK!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zdrava pita, neobičnog, lepog ukusa, a pravi se veoma jednostavno.

Recept za pitu sa prazilukom.

Potreban materijal:

pola kg tanjih kora za pitu
800 gr do 1 kg iseckanog praziluka – ne previše sitno
3 dl mleka
300 gr usitnjenog kravljeg sira
1 mali kvasac
1 ravna supena kašika soli
8 kašika brašna
6 svežih kokošijih jaja
2 supene kašike susama
Postupak pripreme:

1. Smesa: U blago zagrejano mleko, dodati usitnjen kvasac, so i brašno. Ostaviti da nadođe smesa, dodati 3 jaja i 150 ml ulja, pa dobro izmešati.

2. Smesa: U drugoj posudi izdinstati iseckan praziluk, ohladiti ga, pa u ohlađen dodati 300 gr sitnog sira i 3 jaja. Smesu takođe sjediniti mešajući.

Svaku koru premazati sa 1. smesom, dok se ne utroši pola kora. Sredinu takodje malo premazati sa 1. smesom pa preko izručiti svu 2. smesu. Nastaviti sa ređanjem kora do kraja i svaku premazati 1. smesom, pa i zadnju koru takođe premazati i posuti sa dosta susama. Ostaviti pitu malo da odstoji, a za to vreme zagrejati rernu na 200 °C, pa staviti pitu da se peče od 35 do 40 minuta. Pita sa prazilukom može da se služi i topla, ali mi vam savetujemo da je služite kada se ohladi.

Prijatno!

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR