1. Ostavljate kore napolju
Kore bi trebalo da budu hladne kada se s njima radi. Ako su stajale u zamrzivaču, odledite ih u frižideru, a ne na sobnoj temepraturi. Sobna temperatura dovešće do toga da kore budu gumene kada se pita ispeče.
2. Ne pokrivate ihKore koje trenutno ne koristite moraju biti pokrivene vlažnom krpom, kako se ne bi isušile na vazduhu, što se, kao što zna svako ko radi s korama, dešava "brzinom munje".
3. Kvasite rukeRuke bi trebalo da vam budu suve dok radite s korama, a ne bi trebalo da stavljate ni brašno na radnu površinu.
4. Ne stavljate masnoćuNeophodno je da kore premazujete uljem ili istopljenim puterom kako bi pita bila ukusna. Ako to ne uradite biće suva i bezkusunsa.
5. Ne sečete je pre pečenjaOvo nije korak važan samo da biste lakše sekli gotovu pitu. Iz nje će tokom pečenja kroz rezove izlaziti višak pare, pa će se tako pita ravnomerno ispeći i podići ako fil sadrži jaja, u suprotnom rizikujete da nabubri i "eksplodira" na jednom mestu.
6. Uradite sve, i onda se setite da upalite rernuRerna neka se zagreva dok spremate pitu, tako se kore neće sušiti dok čekate da se zagreje.
Glas javnosti/M01S