Priprema:
Meso malo izlupajte čekićem, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u umućeno jaje, a onda i u brašno koje ste pomešali sa origanom, majčinom dušicom i crvenom paprikom. Propržite u tiganju sa svih strana. Zatim pleh obložite pek papirom, poređajte piletinu i pecite 150 minuta na 180°C. U istom tiganju gde ste pržili belo meso sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite luk koji ste isekli na rebarca. Kada omekša dodajte origano, crvenu slatku papriku, mleveni beli luk, paradajz pire, sušeni paradajz i papriku isečenu na trake. Nakon 2 minuta sipajte belo vino i kuvajte dok ne uvri, uz konstantno mešanje. Zatim sipajte bujon (pola kocke za supu rastvorite u 250 ml vrele vode) i pobiberite. Pojačajte temperaturu da sos proključa, pa smanjite i krčkajte još 5 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte, pa dodajte spanać i mešajte. Kada je spanać gotov, vratite meso sa sve sokom i krčkajte još 2-3 minuta. Ukrasite peršunom.
Glas javnosti/M01S