Glas Javnosti

PILETINA TOSKANA PO SAVRŠENOM RECEPTU : Ideja za ručak koja osvaja celu porodicu

Hrana
Autor: Glas javnosti

elo meso je ukusno, a nije skupo niti teško za pripremu. Zbog blagog ukusa možete da ga kombinujete sa svim namirnicama, a postoji bezbroj načina kako da to uradite i da svaki put dobijete drugačiji ukus. Možete da napravite piletinu Toskanu - pohovano meso u sosu od spanaća i sušenog paradajza

Piletina Toskana

  • Sastojci:
  • 4 pileća filea
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica crvene paprike
  • Za sos:
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1-2 crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 150 g sušenog paradajza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 100 ml belog vina
  • 250 ml pilećeg bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • 40-50 g parmezana
  • 120 g bebi spanaća
  • Za dekoraciju:
  • peršun 

Priprema:
Meso malo izlupajte čekićem, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u umućeno jaje, a onda i u brašno koje ste pomešali sa origanom, majčinom dušicom i crvenom paprikom. Propržite u tiganju sa svih strana. Zatim pleh obložite pek papirom, poređajte piletinu i pecite 150 minuta na 180°C. U istom tiganju gde ste pržili belo meso sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite luk koji ste isekli na rebarca. Kada omekša dodajte origano, crvenu slatku papriku, mleveni beli luk, paradajz pire, sušeni paradajz i papriku isečenu na trake. Nakon 2 minuta sipajte belo vino i kuvajte dok ne uvri, uz konstantno mešanje. Zatim sipajte bujon (pola kocke za supu rastvorite u 250 ml vrele vode) i pobiberite. Pojačajte temperaturu da sos proključa, pa smanjite i krčkajte još 5 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan, promešajte, pa dodajte spanać i mešajte. Kada je spanać gotov, vratite meso sa sve sokom i krčkajte još 2-3 minuta. Ukrasite peršunom.

Glas javnosti/M01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR