Retko ko ne voli pileća krilca, ali kako biste ih pripremili da budu što ukusnija, preporuka je da probate sa ovim receptom.
Meso se najpre pripremi za marinadu, tako što se odseče zakrilac, to je oštri vrh na krilu, a zatim se marinira.
Sastojci:
Za mariniranje negde oko 3 kilograma krilaca biće vam potrebna sledeće marinada. Sok od jednog limuna sipajte u činiju, dodajte jednu kašiku meda, 100 ml ulja, zatim začinsku crvenu papiku, biber i senf. Sve dobro promešajte, dodajte sitno iseckani beli luk.
Rebarca prebacite u jednu posudu koja može da se poklopi. Nasecite jedan luk na polukriške stavite ih preko krilaca, pa preko svega spremljenu marinadu, a zatim dodajte i jednu čašu od dva dl piva. Zatvorite posudu i onda je dobro protresite kako bi se svi sastojci sjedinili. Krilca moraju biti u marinadi bar 4 sata. Povremeno izvadite kutiju iz frižidera i protresite.
Dok se meso marinira spremite prilog od krompira. Krompir oljuštite i isecite na tanke kriške, a zatim ih začinite sa solju i paprikom, suvim začinom i uljem. Dobro promešajte. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a zatim poređajte krilca preko kromprira, onoliko koliko vam je potrebno.
Dobra stvar sa ovim krilcima je da kada odleže u marinadi možete i da ih zaledite, a da ostavite onoliko koliko vam je potrebno za pripremu ručka.
Glas javnosti /S05S