Glas Javnosti

Pekari otkrivaju tajni sastojak za krofne. Evo od čega su vazdušaste i ne upijaju ulje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da krofne budu savršene, a da ne budu previše masne

Krofne nas podsećaju na detinjstvo, na one mirise toplog i slatkog peciva koje su bake pripremale sa ljubavlju. Kada bi smo ušli u kuću, miris sveže isprženih krofni osvajao bi nas odmah, a mekane i vazdušaste krofne bile su omiljeni deo svakog dana. Ipak, postoji jedan problem – one se prže u puno ulja, što ih čini pomalo masnim.

Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da krofne budu savršene, a da ne budu previše masne. Na primer, ako u testo dodate prašak za pecivo ili sodu bikarbonu, one neće upiti previše ulja. Ovo je trik koji mnoge domaćice već koriste. Takođe, važno je da ulje bude dobro zagrejano, jer samo tako testo neće upiti višak ulja.


Ali, postoji još jedan "magičan" sastojak za koji mnogi ne znaju – alkohol! Ako u testo dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola, poput votke ili konjaka, krofne će postati savršeno vazdušaste i mekane, a neće upiti ulje. Ovo je pravi tajni sastojak koji čini da krofne budu još lepše i ukusnije.

Glas javnosti/K04S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR