Glas Javnosti

PARADAJZ I KRASTAVAC NE TREBA JESTI ZAJEDNO: Loša vest za ljubitelje SALATE!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Činjenica je da tokom leta treba da jedemo što više salata koje će nas osvežiti. Salata od paradajza i krastavca je popularna kako u Srbiji, tako i šire ali izgleda da bi tu skoro svima omiljenu kombinaciju povrća trebalo izbegavati!

Određene kombinacije namirnica ne bi trebalo da kombinujemo jer otežavaju varenje, utiču na gojaznost ili jednostavno predstavljaju loš spoj.

Nutricionisti smatraju da kombinacija paradajza i krastavca nije dobra jer se na taj način gube određeni hranljivi sastojci. Pojedinačno, ove namirnice će vam svi nutricionisti savetovati ako želite da imate što zdraviju ishranu.

pixabay

Takođe, salata od krastavca i paradajza se preporučuje tokom leta jer predstavlja odlično osveženje za organizam.

Obe vrste povrća su izuzetno zdrave, poseduju vitamine i hranljive sastojke koji su veoma važni za zdravu i vitalnu liniju. Krastavac je povrće broj jedan kad je u pitanju dijetalna ishrana, dok je paradajz bogat vitaminom C.

Ipak, kombinacija krastavca i paradajza u jednoj salati dovodi do uništavanja vitamina C, koji je inače veoma važan hranljivi sastojak. Zbog toga nutricionisti savetuju da ovo povrće jedete odvojeno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR