Glas Javnosti

Ovu grešku mnogi prave kad prže hranu!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Znamo, pržena hrana nije najzdravija, ali s vremena na vreme joj ne možemo odoleti.

Prženi krompirići, pohovano meso i razna druga jela pržena u vrućem ulju ili masti ponekad su baš ono što nam treba, ali mnogi od nas neretko prave velike greške prilikom prženja hrane, koje na kraju utiču i na kvalitet samog jela.
 
Nedovoljno zagrevanje ulja (ili masti) je česta greška, ali osim nje, postoji još jedna stvar koju ste do sada verovatno pogrešno radili a da to niste ni znali. 

Reč je o pretrpavanju tiganja ili friteze u kojoj pržite hranu.



Zašto je to problem?
 
Kada u tiganj ili fritezu odjednom ubacite previše namirnica, temperatura ulja (ili masti) automatski će se sniziti, a toplota će biti neravnomerno raspoređena, što znači da će neke namirnice ostati sirove, dok bi druge mogle vrlo lako da zagore. 
 
Sve to možete lako sprečiti, i to tako da hranu pržite u više tura. U tiganj ili fritezu ravnomerno rasporedite meso ili krompir u jednom sloju kako bi se što bolje ispržili, a ono što vam ostane pecite u drugoj turi. Možda će vam biti potrebno više vremena, ali će se namirnice bolje ispeći i biti znatno ukusnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR