S obzirom na to da je pred nama Badnji dan, mnoge domaćice sebi postavljaju pitanje ,,Šta spremiti?" Ukoliko želite da napravite sočnu, ukusnu posnu pitu imamo odličan predlog za vas.
Uverite se u činjenicu da posna hrana može biti jako ukusna.
Napravite, probajte i uverite se sami.
Sa vama delimo recept, naše omiljene pite od lažnog mesa.
SASTOJCI:
500g kora za pitu
pet kašika ulja (tri za fil, dve za preliv)
struk praziluka
dva lovorova lista
150g sojinih ljuspica
so, po ukusu
kašičica aleve paprike
malo domaćeg kečapa (može i zamena ako nemate domaći kečap)
100ml kisele vode
kašičica praška za pecivo
NAČIN PRIPREME:
Sojiu preliti ključalom vodom, dodati dva lovorova lista i ostaviti desetak minuta da odstoji pa ocediti vodu.
Napraviti preliv od kisele vode, dve kašike ulja i kašičice praška za pecivo.
Praziluk sitno isecati i prodinstati na ostatku ulja (tri kašike). Dodati sojine ljuspice, so i alevu papriku, promešati pa dinstati fil desetak minuta na tihoj vatri.
Odvojiti četiri kore. Ređati koru na koru prelivši svaku predhodno prelivom. Poslednju koru preliti kečapom, u dno kore rasporediti fil, urolati i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Postupak ponoviti za preostale kore i preostalu smesu.
Svaki rolat premazati kečapom.
Pitu peći na 180º, 30 minuta.
Uz pitu obavezno popiti čašu soka, od domaćeg paradajza.
Prijatno.