Glas Javnosti

OVO ĆE VAS OBRADOVATI: Ne morate se odreći slatkiša ako želite da smršate, EVO i kako!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Mnogima su slatkiši slaba tačka i teško ih se odriču, posebno kada treba da drže dijetu. Ipak, neki stručnjaci smatraju da odricanje od slatkiša nije ispravno i da dovodi do lošeg odnosa sa hranom.

Ako želite da oslabite, a ne možete da se odreknete slatkog, postoje brojni načini da unosite zdrave slatkiše. Za početak smanjite unete količine deserta.

Osim toga, iako možda nećete automatski povezati ispijanje čaja sa jedenjem deserta, ta kombinacija može da bude ne samo ukusna već i zdrava.

- Zeleni čaj sadrži kofein i jedinjenje nazvano EGCG, za koje se pokazalo da podržavaju gubitak težine - kaže nutricionista Loren Manaker.


Nutricionista savetuje i da češće umesto slatkiša uzmete omiljeno voće koje je takođe puno šećera, ali zdravih. Osim toga, unećete i potrebne vitamine i vlakna.

Osim toga, ponekad previše ograničavanja u svrhu gubitka kilograma može da prouzrokuje potpuno suprotan efekat.

- Kad sebe ograničavamo u ishrani i ne dopustimo uživanje u hrani za kojom žudimo, žudnja će se samo povećati. Želja će nastaviti da se povećava najverovatnije sve dok se ne predate. U tom trenutku veća je verovatnoća da ćete pojesti veće količine nego da ste sebi odmah udovoljili. Ovakav pristup vam zapravo pomaže da održite svoje odluke i disciplinu na duže staze, kaže nutricionista Tejlor Vesli, a prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR