Nekoliko kuvara je otkrilo koja predjela nikada ne bi naručili u restoranima.
Šef Nik Filds kazao je da je bolje da izbegavate jednostavne tanjire sa sirom i krekerima, ponajviše jer je to lako pripremiti i sam. „Zanimljivije je napraviti vlastitu ploču i izabrati stvari koje voliš.“
Takođe, dodaje da sir na takvim tanjirima možda i nije svež ili onakav kakav volite da bude.
Kuvarica Meri Kirnan kaže da uvek preskače ovo predjelo jer daje utisak da količina nikada ne odgovara ceni koju plaćate. Osim toga, objašnjava i da ovu odluku temelji na prerhrani, jer iako se može zadovoljiti samo jednim štapićem, najčešće ih pojede sve.
Međutim, ako restoran radi nešto kreativno za izradu ovih štapić, poput upotrebe domaćeg sira i slično, kaže da bi to rado probala.
Ako nije jesen ili zima, bolje je preskočiti predjelo od prokelja navodi šef Randal Brod.
“Prokelj je jesenje-zimsko povrće i najbolje je poslužiti ga tokom tih sezona“, rekao je poznati kuvar.
Kuvari su podeljeni po pitanju ovog jela. Brod navodi da su pržene lignje svuda iste i da je jedina razlika u sosu. Međutim, Kirnan se ne slaže sa njim. Ona navodi da ih naručuje uvek kada ih restoran želi pripremiti prema njenim željama.
“Sklona sam naručivati stvari koje sama ne bih napravila kod kuće, a pržene lignje spadaju u tu kategoriju. Naručiću ih prvi put i ako vidim da restoran zna pravilno pripremiti ovo jelo, onda sam spremna da ga naručim opet”, kazala je.
Glas javnosti/ N01S