Glas Javnosti

OVE FATALNE GREŠKE PRILIKOM KUVANJA ĆE UNAKAZITI I NAJBOLJI RECEPT: Pravimo ih SVAKI DAN, zato su nam JELA BLJUTAVA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pre nego što počnete da pripremate meso, obavezno ga dobro odmrznite u vodi sobne temperature

Pre nego što počnete da pripremate meso, obavezno ga dobro odmrznite u vodi sobne temperature.

1. Nedovoljno zagrejan tiganj pre pečenja ili prženja

Veliki kuvari kažu: "Ako mislite da vam je tiganj dovoljno vruća, sačekajte još najmanje dva minuta i onda dodajte hranu". Osim toga, za pripremu povrća ili hrskavog mesa potrebno je da vam tiganj bude kvalitetan.

2. Dodavanje belog luka prerano

U većini recepata savetuje se da se beli luk dodaje u jelo pred kraj kuvanja. Beli luk sadrži manje vode od bilo kog drugog povrća i veoma brzo gori. Kada se prekuva, može imati neprijatan ukus.

3. Nedovoljno odmrznuto meso

Pre nego što počnete da pripremate meso, obavezno ga dobro odmrznite u vodi sobne temperature. Ovakvo meso će se bolje i ravnomernije kuvati, dok će meso koje nije pravilno odmrznuto ostati živo iznutra.

4. Stalno okretanje hrane

Nema potrebe da često okrećete hranu u tiganju. Tako se meso može osušiti. Samo pustite da se prži i ne dirajte ga često - to je zlatno kulinarsko pravilo.

5. Previše hrane u tiganju

Zapamtite: ako želite da vaše jelo ima hrskavu koru, mora biti dovoljno prostora. Kada se nagomila, meso će početi da se kuva.

6. Kuvanje mesa u nelepljivom tiganju

Drugi razlog za loše meso je upotreba tiganja sa neprijanjajućim slojem. Ovaj tiganj se zagreva manje od običnog i bilo bi bolje da ga koristite samo za kajganu i palačinke. Kada je meso u pitanju, najbolji je gril tiganj ili tiganj od livenog gvožđa.

7. Prekuvavanje jaja

Da li ste ikada primetili smeđe mrlje na kuvanom žumancetu? Nema veze sa kvalitetom jajeta, verovatno ste ga prekuvali. Da biste dobili bogat ukus i teksturu, sklonite jaja sa vatre čim voda počne da ključa i ostavite ih u vodi još 10 minuta.

8. Prženje u maslinovom ulju

Na visokoj temperaturi maslinovo ulje gubi svoju hranljivu vrednost i počinje da gori, što može u potpunosti da pokvari vaše jelo. Bilo bi bolje da ga koristite za salate, a suncokretovo ulje treba koristiti za prženje.

9. Merenje sastojaka čašom

Zapamtite: kada nešto mešate, onda morate da unesete tačnu količinu koja je propisana. Koristite vagu ili merne čaše.

Glas javnosti / Espreso

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR