Glas Javnosti


Ovako se spremaju najbolji domaći kiseli krastavčići: Ova zimnica je boli glava

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zimnica je nezaimisliva bez kiselih krastavčića, a sada ih jednostavno i sami možete napaviti

Sada je idealno vreme za pripremu zimnice, a nema bolje zimske salate od kiselih krastavčića. Evo kako da ih i sami napravite kod kuće. Biće bolji nego kupovni.

Sastojci:
5 kg kornišona
3 l vode

1 l sirćeta
3 kašike mirođije
lovorov list
6 kašika šećera

6 kašika soli
1 vinobran
biber u zrnu, seme slačice.

Priprema: Kornišone operite u nekoliko voda, stavite na čistu krpu da se ocede pa ih uspravno poređajte u prethodno oprane tegle. U svaku teglu dodajte po jedan lorber, jedan cvet mirođije, kašičicu semena slačice i malo bibera u zrnu.
Zatim sledi pravljenje preliva kojim se tegle pune: Vodu i sirće pomešajte, dodajte so i šećer, dobro promešajte i stavite da provri. Kada počne da ključa smaknite sa šporeta. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte vinobran i mešajte da se dobro rastopi. Sipajte preliv u tegle da skroz prekriju krastavčiće i dobro zatvorite svaku poklopcem.

Glas Javnosti/K04S

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR