Glas Javnosti

OVAKAV JOŠ NISTE PROBALI: Potaž od bundeve, a jedan sastojak mu daje POSEBAN ukus

Hrana
Autor: Glas javnosti

Potaž od bundeve je vrlo zdrav i ukusan, a uz jedan poseban trik ovo jelo će vam biti još lepše.

Potaž od bundeve se lako priprema, vrlo je ukusan i zdrav. Osim toga, kada se ohladi, može se čuvati u frižideru i po potrebi podgrevati, tako da imate obrok za narednih nekoliko dana, piše Agroinfo.rs

Potrebni sastojci:

* 500g bundeve

* jedan veći krompir

* 3 šargarepe

* jedna glavica luka

* dve kockice za supu

Priprema

Luk najpre izdinstajte na malo ulja ili masti, a potom dodajte ostalo povrće iseckano na kockice. Možete sve zaliti vodom, ali postoji jedan mali trik koji će potažu dati posebnu prirodnu aromu. 

U posebnu šerpicu zagrejte oko litar vode i u nju ubacite dve pileće kockice za supu da se rastope. Potom time prelijte povrće i ostavite da se krčka oko pola sata dok sve lepo ne omekša. Osim toga, ukoliko kuvate piletinu, tu vodu u kojoj ste meso kuvali upravo možete iskoristiti za ovu namenu.

Kada je povrće gotovo, prebacite ga u blender i lepo izmiksajte. Zajedno sa povrćem sipajte i tečnost u blender, ali pazite da vam potaž ne bude previše gust, niti previše redak. Tačnije, gustinu odredite sami, shodno svom ukusu.

Youtube/Printscreen

Kada ste povrće izblendali, vratite ga u šerpu i šerpu ponovo stavite na šporet. Dodajte oko pola malog pakovanja pavlake za kuvanje i začine po ukusu poput mirođije, origana, bosiljka... Potaž nije potrebno soliti jer je voda u kojoj se povrće kuvalo bila dovoljno slana, ali svakako možete dosoliti ukoliko tako volite. Još ga malo prokuvajte i potaž je gotov!

Uživajte u ovom jednostavnom i vrlo zdravom obroku!

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR