Potaž od bundeve se lako priprema, vrlo je ukusan i zdrav. Osim toga, kada se ohladi, može se čuvati u frižideru i po potrebi podgrevati, tako da imate obrok za narednih nekoliko dana, piše Agroinfo.rs
Potrebni sastojci:
* 500g bundeve
* jedan veći krompir
* 3 šargarepe
* jedna glavica luka
* dve kockice za supu
Priprema
Luk najpre izdinstajte na malo ulja ili masti, a potom dodajte ostalo povrće iseckano na kockice. Možete sve zaliti vodom, ali postoji jedan mali trik koji će potažu dati posebnu prirodnu aromu.
U posebnu šerpicu zagrejte oko litar vode i u nju ubacite dve pileće kockice za supu da se rastope. Potom time prelijte povrće i ostavite da se krčka oko pola sata dok sve lepo ne omekša. Osim toga, ukoliko kuvate piletinu, tu vodu u kojoj ste meso kuvali upravo možete iskoristiti za ovu namenu.
Kada je povrće gotovo, prebacite ga u blender i lepo izmiksajte. Zajedno sa povrćem sipajte i tečnost u blender, ali pazite da vam potaž ne bude previše gust, niti previše redak. Tačnije, gustinu odredite sami, shodno svom ukusu.
Kada ste povrće izblendali, vratite ga u šerpu i šerpu ponovo stavite na šporet. Dodajte oko pola malog pakovanja pavlake za kuvanje i začine po ukusu poput mirođije, origana, bosiljka... Potaž nije potrebno soliti jer je voda u kojoj se povrće kuvalo bila dovoljno slana, ali svakako možete dosoliti ukoliko tako volite. Još ga malo prokuvajte i potaž je gotov!
Uživajte u ovom jednostavnom i vrlo zdravom obroku!
Prijatno!