Glas Javnosti

OVAJ SPECIJALITET NEMOJTE DA DAJETE DECI NI SLUČAJNO! Marmelada od kuvanog vina MAMI ukusom i mirisom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Praznici nam stižu i nose sa sobom dašak energije koja nas pokreće i motiviše da isprobamo nešto drugačije, a vreme praznika je bogato, između ostalog, raznim specijalitetima.

Mnogima je marmelada sastavni deo savršenog doručka, a u vreme praznika sve može da bude i veoma svečana. S obzirom na to da je mnogo recepata za slatke namaze, retko koji je tako svečan i prikladan za božićno vreme kao što je marmelada od kuvanog vina.


Međutim, treba da budete oprezni, jer ovo je zaista specijalitet samo za odrasle.

Sastojci za oko šest teglica:
• 1 limun
• 1 narandža

• 500 ml crnog vina, suvog

• 3 paketića božićnih začina

• 1 kg jabuka

• 700 g šećera za konzerviranje, razmera je 2:1
Priprema:
1. Najpre dobro operite limun i narandžu, a zatim narendajte koru. Iscedite sok i stavi ga u lonac s crnim vinom, korom i začinom. Lagano zagrejte. Ostavite da odstoji pola sata na laganoj vatri.

2. U međuvremenu oljuštite jabuke, odstranite jezgro, pa narendajte jabuke. Stavite jabuke u veliki lonac.

3. Procedite crno vino kroz sito na jabuke. Dodajte šećer za konzervisanje i kuvajte uz mešanje. Ostavite da krčka tri minuta, a zatim napravite test želiranja. Ako je konzistencija previše tečna, džem treba da se kuvati još minut. Ako je test bio uspešan, lonac može da se ukloni sa vatre.


4. Napunite sterilne teglice vrućom marmeladom. Dobro zatvorite teglice i ostavite ih okrenute na poklopcu oko pet minuta. Zatim opet okrenite tegle i ostavite da se džem potpuno ohladi.

Savet: Ako ne volite alkohol, umesto crnog vina možete da koristite dečji punč. Ali, onda odaberite varijantu sa malo šećera, inače može da postane preslatko.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP