Ćufte su klasik domaće kuhinje i sto puta dokazano jelo koje spašava ručak. Uz pire, uz testeninu, uz sos, nema promašaja. Ipak, strah od raspadanja je razlog zbog kog mnogi izbegavaju da ih prave. Jaje je tu da to preseče. Deluje kao sitnica, ali je baš ono vezivo koje drži meso na okupu.
Ako želite veoma sočne i stabilne ćuftice, bitno je i da meso bude samleveno dva puta, da bude ujednačeno i meko. A onda kreće najlepši deo - mešanje rukama. Što duže radite smesu, to će biti kompaktnija.
U mleveno meso dodajte dobro oceđenu koricu hleba, jaje, sitno seckan crni i beli luk, peršun, so, biber i alevu papriku. Sve dobro izmesite rukama da se masa potpuno ujednači. Formirajte manje kuglice i spuštajte ih u dobro zagrejano, duboko ulje. Pržite dok ne dobiju jednaku, zlatnu boju sa svih strana, a zatim ih prebacite na papirni ubrus da upije višak masnoće.