Glas Javnosti

OTKRIVAMO JEDNOSTAVAN TRIK: Da belo meso bude mekano i sočno, presudan je JEDAN DODATAK!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako želite da belo meso ne bude suvo i krto, koristite ovu caku i bićete prijatno iznenađeni rezultatima.

Belo meso je najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80% kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20% iz masti.

Njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine, a visoka količina proteina koju sadrži pomaže telu da izgradi mišiće. To nije jedina prednost belog mesa. Naime, ono ne sadrži ugljene hidrate i zbog toga je njegov glikemijski indeks ravan nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše. Belo meso je suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.

Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno. Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.

Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.

U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno, piše Krstarica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR