1. Koktel “Razdražljivost”
Sastojci:
- suvo crno vino – 200 ml
- crni rum – 100 ml
- Coca Cola zero – pola čaše
- led – 6 kocki
U ohlađenu čašu stavite sve kocke leda i sipajte koka kolu. Dodajte vino i na kraju lagano dolijte rum i promešajte
2. Koktel Džungla
Sastojci:
sladoled od šumskog voća – 50 grama
crno vino – 200 ml
sok od višanja – 100 ml
sok od limete – 10 ml
led – 2 kocke
Sve sastojke, osim kockica leda, ubacite u šejker, promućkajte i sipajte u čašu. Dodajte led i dobro se zabavite.
3. Koktel - Narandžasto osveženje
Sastojci:
- pomorandža – 1 komad
- pola čaše soka od pomorandže – pola čaše
- crno ili roze vino – pola čaše
- led – 3 kocke
- braon šećer – 1 kašičica
Stavite kriške pomorandže na dno čaše, dodajte kašičicu šećera i sipajte crno ili roze vino. Pažljivo sipajte sok od pomorandže i na vrh stavite kockice leda.
4. Koktel - Crvena ruža
Sastojci:
- grejpfrut – 1 komad
- limeta – pola komada
- šećer – 1 kašičica
- polu suvo vino – 150 ml
- roze penušavo vino – 150 ml
- led – 2 kocke
U čašu za martini iscedite sok iz grejpfruta, dodajte šećer i mešajte dok se sve ne rastvori. Dodajte crno vino, prelijte penušavim roze vinom, stavite led i odmah poslužite.
5. Koktel - Letnji punč
Sastojci:
- sveže maline – 100 grama
- sok od limete – 20 ml
- slatko crno vino – 200 ml
- sok od jagode – 100 ml
- led – 3 kocke
Izgnječite sveže maline na dnu čaše, sipajte sok od limete i crno vino, a zatim lagano dodajte sok od jagode. Promešajte koktel i sipajte u čašu u kojoj se nalaze kocke leda.
6. Koktel -Topli šok
Sastojci:
- poluslatko crno vino – 250 ml
- tamna čokolada – 30 grama
- liker od kafe – 20 ml
- sitan led – 100 ml
Na dno čaše stavite usitnjeni led i prelijte poluslatkim vinom. Sipajte liker od kafe, dodajte komadiće čokolade i poslužite gostima.
7. Diskoteka
- crno vino – pola šolje
- sok od nara – 1 šoljica
- sok od borovnice – 1 šoljica
- rakija od kajsije – pola šoljice
- hladan zeleni čaj – pola šolje
- mrvljen led – 3 kockice
Sve sastojke, po bilo kom redosledu sipajte u čašu, promešajte i servirajte.
49 min