Potrebni sastojci:
špagete - 1 paket
mleveno meso - 500 g
paradajz - 690 g pasiran
celer - 1 veza oko 7 cm duga
šargarepa - 1 srednje veličine
luk - 1 glavica
morska so - 1 kašičica
šećer . 1 kašičica
voda - 1 šolja
Način pripreme:
Dinstajte dok ne porumeni luk i dodajte sitno isečen celer i šargarepu. Dinstajte i njih i dodajte mleveno meso. Kad se i ono izdinsta, mešajuči dobro dodajte paradajz zajedno sa vodom. Mešajte i začinite solju, šećerom i ostavite da vri. Stavite špagete u veliku količinu kipuće vode posoljena morskom solju i skuvajte ih prema ušutstvu. Ocedite špagete, podelite u tanjire, odozgo stavite Bolonjeze sos i ukrasite sa malo bosiljka.
(Izvor bonapeti.rs)
27 min