Glas Javnosti

OBAVEZNO PROBAJTE : Salata od nara i maka, recept nam je stigao sa Bliskog istoka (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

U originalnom receptu se koristi ovčije kiselo mleko, ali mi smo ga zamenili kravljim, a probali smo i sa grčkim jogurtom i ta varijanta je savršena

Recept za ovu salatu smo dobili od nekoga ko mnogo putuje po zemljama Bliskog istoka, pa nam je taj svetski putnik otkrio ovu kombinaciju sastojaka u salati koja deluje veoma osvežavajuće, a degustirao je u jednoj od zemalja iz tog dela sveta.

Nije komplikovano naći sve potrebne sastojke, pa evo recepta u nastavku teksta, ako želite da je isprobate u svojoj kuhinji.

Mi jesmo i preporučujemo i vama da je probate.

Sastojci:

– 6 do 8 listova zelene salate

– 1 šolja badema (sirovih ili blago suvopečenih)

– 2 jabuke

– pola šolje feta sira

– tri čevtrtine šolje nara (očišćenih semenki)

– 1 kašika ovsenih pahuljica

Foto: Pixabay

Za dresing:

– kiselo mleko ili grčki jogurt (tri četvrtine velike čaše ili jedna i po manjih čašica onih plastičnih u kojima se prodaju)

– kačikica majoneza

– 1 do 2 male kafene kašičice sirćeta

– 1 supena kašika limunovog soka

– 2 male kašike maka (samlevenog svežeg, kupuje se na meru u prodavnicama zdrave hrane)

– ako želita da ukus bude malo “mekši”, možete da dodate i malo kokosovog ili žutog šećera, to vama na volju ostavljamo, po ličnom ukusu

Priprema:

Jabuke iseckajte na kockice, pa sa njima pomešajte zelenu salatu, bademe, fetu, semenke nara i ovsene pahuljice u jednoj velikoj činiji. Za dresing pomešajte kiselo mleko (ili grčki jogurt), majonez, sirće, limunov sok i mak u manjoj činiji. Stavite dresing preko salate i dobro promešajte, ostavite jedno desetak minuta da odstoji kako bi ovsene pahuljice upile dresing, a potom uživajte u ovom interesantnom i osvežavajućem spoju ukusa.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR