Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.
Da biste sprečili takve i slične situacije, otkrivamo Vam nekoliko saveta koji će vam omogućiti da koristite namirnice bez straha da će se brzo pokvariti - piše Agroinfo.rs.
LIMUN možete koristiti duže, posebno ako se čuva u frižideru. Kada vam je potrebno nekoliko kapi soka limuna samo probušite malu rupicu na njemu, iscedite ga i vratite u frižider. Videćete, na njemu se gotovo ništa neće promeniti.
PEČURKE i PARADAJZdrzite u papirnim kesama jer neće ispuštati sastojke koji podstiču kvarenje tih namirnica.PARADAJZbi trebalo bi da stoji okrenut ka peteljci, a ukoliko nemate dovoljno prostora, možete peteljku prelepiti selotejpom koji će sprečiti prodiranje vazduha u povrće. Ostale komade paradajza možete poređati preko tih zalepljenih primeraka.
Celer i brokoli je ipak bolje držati u foliji, što će produžiti njihov vek.
KROMPIRda bi zadrzao svezinu i sprečilo se njegovo klijanje pomoćiće vam tzrula jabuka, prosto neverovatno ali je istinito. Dovoljno je samo da pored krompira stavite jednu trulu jabuku i možete izbeći mnoge probleme. SALATU, KRASTAVCE i TIKVICEda sačuvate njihovu svezinu potrebno je samo da ovo povrće u frižideru držite u plastičnoj kesi iz koje ste prethodno izvukli vazduh.
KOLAČIda dobro ste pročitali, ukoliko ste napravili veću količinu kolača ili su vam oni ostali nakon praznika, možete ih držati u frižideru s kriškom hleba. On će povući svu vlagu i sprečiti kvarenje slatkiša.
BANANE njihovo truljenje će te sprečiti ukoliko na vrh njene peteljke stavite foliju. Ukoliko banana krene da se kvari jednostavno je izrežite na komade i stavite u zamrzivač.