Pribajte ovaj recept koji je svakog ostavio bez teksta- prenosi agroinfo.rs.
Sastojci
250 gr mlečne čokolade
2 kašike biljnog ulja
3 srednje zrele banane (ili 2 velike)
Uputstva
Obložite pleh papirom za pečenje. Ostavite na stranu.
U čistu i suvu posudu otpornu na srednju temperaturu dodajte komadiće čokolade i ulje. Postavite posudu na lonac sa ključanjem vode od litar. Kuvajte dok se čokolada ne istopi i postane glatka, povremeno mešajući.
U međuvremenu, brzo isecite banane na kriške, odnosno kolutiće. Kada se čokolada otopi, sklonite sa vatre. Pustite da voda nastavi da ključa.
Dodajte kolutić banane u čokoladu. Koristite viljušku da lagano pomerate bananu i potpuno je prekrijte čokoladom. Podignite bananu i ostružite je o ivicu činije da biste uklonili višak čokolade. Prebacite bananu zajedno sa viljuškom u pripremljen pleh. Laganim pritiskom prsta skinite bananu sa viljuške.
Ponovite sa ostatkom kriške banane. Ako se čokolada ponovo stvrdne, stavite posudu sa čokoladom nazad u lonac sa ključanjem vode. Kuvajte dok se čokolada ponovo ne raspusti.
Prebacite lim za pečenje u zamrzivač i zamrznite najmanje 6 sati.
Poslužite bez odmrzavanja. Uživajte!!!
BONUS VIDEO: Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaz?