Za ovu ukusnu ovčetinu vam je potrebno:
Potreban je 1 kg ovčijeg mesa ili jagnjećeg mesa, 4-5 češnjeva belog luka, 350 grama crnog luka, vrh kašičice kurkume, četvrtina kašičice đumbira, pola kašičice kajenskog bibera i isto toliko semena od slačice, 0,5 dl sirćeta, 170g oljuštenog i na kriške isečenog krompira, 200 grama oljuštenog i sitno isečenog paradajza.
Meso iseckajte na kruopnije kocke. Crni i beli luk iseckajte i zajedno začinite, dodajte sirće pa pomešajte sa iseckanim lukom. Nakon toga parčiće mesa uvaljajte u ovu smesu, pa ostavite sat vremena da se marinira i upije sve što je potrebno.
Meso pržite na zagrejanom ulju, dodajte mešavinu začina i sirćeta u kojoj se meso mariniralo, pa dodajte vode da prelije, preporučuje superzena.b92.net.
Kad ovo proključa, dodajte krompir i paradajz, pa ostavite da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Kada sve bude gotovo, servirajte i jedite dok je toplo.
Prijatno.