Glas Javnosti

NEMATE IDEJU ZA VASKRŠNJI RUČAK? Jagnjetina spremljena na ovaj EGZOTIČAN način je nešto NAJSAVRŠENIJE na trpezi

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako razmišljate šta biste pripremili za ručak ili šta bi mogli da napravite za Vaskršnju trpezu, ovčetina na indijski način je nešto što će vas potpuno oduševiti.

Za ovu ukusnu ovčetinu vam je potrebno:

Potreban je 1 kg ovčijeg mesa ili jagnjećeg mesa, 4-5 češnjeva belog luka, 350 grama crnog luka, vrh kašičice kurkume, četvrtina kašičice đumbira, pola kašičice kajenskog bibera i isto toliko semena od slačice, 0,5 dl sirćeta, 170g oljuštenog i na kriške isečenog krompira, 200 grama oljuštenog i sitno isečenog paradajza.

Meso iseckajte na kruopnije kocke. Crni i beli luk iseckajte i zajedno začinite, dodajte sirće pa pomešajte sa iseckanim lukom. Nakon toga parčiće mesa uvaljajte u ovu smesu, pa ostavite sat vremena da se marinira i upije sve što je potrebno.


Meso pržite na zagrejanom ulju, dodajte mešavinu začina i sirćeta u kojoj se meso mariniralo, pa dodajte vode da prelije, preporučuje superzena.b92.net.

Kad ovo proključa, dodajte krompir i paradajz, pa ostavite da krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša. Kada sve bude gotovo, servirajte i jedite dok je toplo.

Prijatno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR