Glas Javnosti

NE BACAJTE VODU u kojoj kuvate krompir JER JE LEKOVITA

Hrana
Autor: Glas javnosti/Agroinfo.rs

Znate li da se krompir ne koristi samo u kulinarstvu, nego i u narodnoj medicini. Da li znate da je voda u kojoj se on kuva daleko lekovitija od samog povrća?

Ova voda je bogata mineralima i vitaminima A i C, kao nijedno drugo piće. U krompiru se nalazi skrob, vitamin A, B, C, PP, mikroelementi i makroelementi, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor i drugi. Ova tečnost pomaže da se "splasnu" otoci, a i poboljšava rad srca. Nutricionisti preporučuju da pijete topli napitak od krompira tri puta puta nedeljno jer su benefiti po zdravlje neverovatni. Umesto da ga ogulite, preporučuje se da krompir kuvate u ljusci i nikako da ga ne solite. Upotreba ove tečnosti je posebno efikasna kod mentalnog i fizički umora.

Odlično sredstvo za oporavak snage prilikom fizičkog i psihičnog napora; Stimuliše rad kardiovakularnog sistema; Za inhalaciju kod prehlada, gripa, curenja nosa i kašlja; Kod lečenja raznih kožnih bolesti; 

Za lečenje bolesti bubrega; Kod nedostatka vitamina. Ako se jednom dnevno umijete sokom od krompira, pružićete svojoj koži lica odličnu negu. Biće zdravija i zategnutija, a ublažiće i bore i crvenilo.

Bitno je da znate, da postoje i negativne posledice konzumiranja vode od krompira, ne treba da se unosi ako imate slabu kiselinu u želucu, kod niskog krvnog pritiska, ako patite od dijabetesa ili imate individualnu netoleranciju.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR