Glas Javnosti

Ne bacajte stari hleb, spremite fantastične punjene kriške (recept)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Poslužite toplo za doručak ili večeru

Ako kupujete hleb svaki dan, sigurno se pitate šta da uradite sa ostatkom starog hleba, a da ga ne bacite. Najlakše je baciti, a bajat hleb može ipak i da se iskoristi. 

Ovog puta vam donosimo recept za punjeni hleb, u kom možete iskoristiti bajat hleb koji vam je ostao.

Potrebno je:

  • kriške starog hleba
  • 2-3 jaja
  • 100 g šunke
  • 50 g kačkavalja
  • malo suve slanine
  • malo jogurta

Priprema:

Hleb isecite na kriške, pa nožem izvadite sredinu. U činiju razbite jaja, dodajte na kockice isečenu šunku i kačkavalj. 

Ubacite malo jogurta i seckane suve slanine, pa sve izmešajte. Ivice hleba umočite u jaja, a u tiganj sipajte malo ulja, pa poređajte kore hleba i napunite sa spremljenim nadevom. 

Pržite sa obe strane da porumeni. Vadite na upijajuću salvetu. Služite toplo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR