Glas Javnosti

NAUČITE KULINARSKE TAJNE: 10 sjajnih trikova za lako savladavanje izazova u kuhinji

Hrana
Autor: Glas javnosti

U užurbanim vremenima, svaki dodatni trik koji olakšava pripremu hrane i štedi vreme dobro dođe

Iako su nam mnogi neobični trikovi postali poznati, još uvek postoje oni koji su nam nepoznanica.


foto:pixabay

U želji da brže i lakše pronađete rešenje za izazove koje kuhinja može doneti, donosimo vam niz zanimljivih i
korisnih trikova.

Osim što možete poboljšati kvalitet svojih obroka, neki trikovi će vam čak sačuvati namirnice i pomoći u rešavanju svakodnevnih problema. Evo nekoliko primera:

  • Očuvanje svežine mleka: Ako želite produžiti rok trajanja otvorenog tetrapaka mleka, dodajte malo soli. Ovaj trik može sačuvati svežinu mleka duže vreme.
  • Hranjenje biljaka bogatom vodom: Voda u kojoj ste kuvli krompire ili testeninu bogata je hranljivim materijama. Umesto da je bacite, sačekajte da se ohladi i koristite je za zalivanje biljaka. To će pomoći da vaše biljke bolje rastu.
  • Sveža salata uz pomoć papirnog ubrusa: Da biste sačuvali svežinu salate, umotajte je u papirni ubrus i stavite je u frižider. Ovaj trik može produžiti svežinu vaše salate.
  • Spas za presoljenu supu: Ako ste slučajno previše posolili supu, rešenje je u krompiru. Dodajte kuvani krompir u supu i on će apsorbovati višak soli.
  • Očuvanje mirisa plastičnih posuda: Kako biste sačuvali svež miris plastičnih posuda, pre nego što ih odložite u frižider, stavite malo soli u njih.
  • Spas za zagorelu hranu: Ako vam se hrana zagorila, postavite komad belog hleba na vrh nje i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Hleb će apsorbovati miris i ukus zagorele hrane.
  • Svež hleb uz pomoć svežeg cilindra: Da biste sačuvali svežinu hleba, stavite komadić svežeg celera u kesu sa hlebom.
  • Prirodni čistači za kožu: Ako ste uprljali kožu voćem ili povrćem, koristite malo sirćeta ili oljuštenog paradajza za čišćenje. Ovo je posebno korisno za očuvanje kože voća i povrća.
  • Izbegavanje bržeg sazrevanja voća: Držite banane odvojeno od ostalog voća, jer otpuštaju plinove koji ubrzavaju sazrevanje ostalih plodova.
  • Čišćenje kamenca iz kuvala za vodu: Ako se u kuvalu za vodu nakupio kamenac, napunite ga mešavinom pola sirćeta i pola vode i pustite da proključa. Ova mešavina trebala bi efikasno razbiti kamenac.



Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR