Sastojci
– 1 crni luk
– 1 čen belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 štap stabljike celera
– 1 manji plavi patlidžan
– 5 kašika pelata
– malo svežeg peršuna
– so i biber (po ukusu)
Uputstvo za pripremu
1. Iseckajte patlidžan, posolite i ostavite da odstoji.
2. U tiganju propržite sitno seckani beli i crni luk.
3. Dodajte iseckani celer i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta.
4. Na kraju umešajte patlidžan (opran od soli) i pelat i krčkajte uz povremeno mešanje dok većina vode ne ispari.
5. Smesu prohladite, pa umutite štapnim mikserom.
6. Dodajte peršun, so i biber po ukusu.
7. Stavite namaz od plavog patlidžana u teglicu i čuvajte u frižideru.
Glas javnosti/Agroinfo.rs