Glas Javnosti

NAMIRNICE KOJE UBLAŽAVAJU BOL: Smirite glavobolju, upale, ublažite artritis uživajući u hrani (FOTO)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pored toga što jen dobro poznato da hrana u najvećoj meri poboljšava naše zdravlje, valja znati da su se neke namirnice pokazale i kao veoma dobre kod ublažavanja glavobolja, bolova u stomaku i bolnih upala.

Ove namirnice možete koristiti i kao lekove protiv bolova, a verovatno neke od njih volite da jedete i mimo pomenutih dobrobiti po vaše zdravlje. 

Maslinovo ulje

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Diet'ucate (@dietucate)

Istraživači sa Univerziteta Pensilvanija otkrili su da maslonovo ulje ima enzime koje sadrži i ibuprofen, lek sa antiupalnim, analgetičkim i antiseptičkim efektom.

Ananas

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mahmoo e.V. (@mahmoo.verein)

Bromelajn, enzim u ananasu, čini ananas voćem s najvećim antiupalnim efektima. Studije su pokazale da osobe koje su jele ananas, a patile su od artritisa i oseroartritisa, osećale su manje bola. Jabuke Ovo popularno voće sadrži antiupalne antioksidante koji umanjuju upale u organizmu, kao i bol.

Crna čokolada

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Saco Vazio Não para em Pé (@saco.vazionaoparaempe)

Evo i lepih vesti za čokoholičare. Naime, crna čokolada prpeuna je sastojaka koji sprečavaju upale i smanjuju bol. Grožđe Ovo voće ima iste enzime kao aspirin, te je idealan kod ublažavanja bolova, a bez bojazni da ćete iziritirati želudac.

Višnje

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Zdravlje Plus (@zdravlje_plus)

Višnje, kao i drugo crveno bobičasto voće, poput malina i jagoda, imaju antiupalna svojstva. Crni i beli luk Pored toga što sprečavaju brojna oboljenja, ovo povrće ublažava bol i jača imuni sistem. Crni i zeleni čaj Zahvaljujući antioksidantima, crni i zeleni čaj štiti oštećenje ćelija usled stanja poput artritisa. Uz to, smanjuje i bolove.ž

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR