Glas Javnosti

NAJZDRAVIJA GRICKALICA KOJA POSTOJI: Deca će OBOŽAVATI ovu vrstu čipsa!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Znamo koliko je cvekla zdrava, međutim nije uvek najukusnija. Predlažemo vam novi način njene pripreme tako da će je klinci obožavati!

Decu je pogotovo teško naterati da jedu zdrave namirnice koje nisu uvek preterano ukusne, ali ako ih od početka učimo da je to nešto što je važno za njihovo zdravlje i normalno funkcionisanje, kasnije će nam biti lakše, piše Agroinfo.rs

Pored toga, uvek možemo naći neki interesantan recept da bi zdravu hranu učinili ukusnijom i zanimljivijom. U nastavku otkrivamo kako da pripremite ukusan, zdrav čips od cvekle. Pripremite ga zajedno sa svojom decom.

Potrebno vam je:

2-3 cvekle, oprane i oljuštene,

1/3 šolje maslinovog ulja,

kašičica-dve svežeg origana ili ruzmarina,

so i biber.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200◦C. Cveklu koju ste prethodno oljuštili i oprali iseckajte na kolutove. Potom kolutove cvekle poslažite na pleh za pečenje u jednom sloju, kako bi mogle da se ravnomerno ispeku. (Još bolje je poslagati ih na rešetku, jer tako vazduh može da struji sa obe strane.)

Zatim pomešajte maslinovo ulje, origano i biber. Premažite mešavinom gornju površinu kolutova cvekle i posolite.

Youtube/Printscreen

Ubacite pleh u rernu oko 20-25 minuta. Potom izvadite iz rerne, prevrnite kolutove cvekle pa gornju površinu (koja je prethodno bila dole) premažite mešavinom maslinovog ulja, origana i bibera. Pecite dok ne postanu krckavi, oko 25 minuta.

Dobro bi bilo da nadgledate proces pečenja. Povremeno viljuškom izvadite po jednu krišku cvekle i probajte je pošto se ohladi. Vreme pečenja zavisi od rerne i debljine čipsa. Kada završite sa pečenjem, izvadite čips i ostavite da se ohladi još 10 minuta. Grickajte ga što je pre moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR