Sastojci:
– 3 jaja
– 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml ulja
- 300 g rendanih jabuka
- 150 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g griza
- malo cimeta
- 100 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- mleveni šećer za posip
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati ulje, još mutiti, zatim dodati brašno, prašak za pecivo, cimet i griz. Sve sjediniti mikserom.
Na kraju kašikom ili špatulom umešati jabuke, seckane orahe i suvo grožđe.
Smesu sipati u dobro podmazan i pobrašnjen kalup.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
Isključiti i ostaviti još nekoliko minuta u rerni.
Ohlađen kuglof prebaciti na tanjir i posuti šećerom u prahu, prenosi N1.
Prijatno!