Glas Javnosti

Najjednostavniji BAKIN RECEPT za pripremu DOMAĆIH KROFNI!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Krofne od domaćeg kvasnog testa nešto najukusnije i najveličanstvenije od svih domaćih slatkiša.

Uoči leta ne treba se oslanjati mnogo na ukusne domaće krofne, ali jednom mesečno možete da počastite sebe i svoje najmilije. A za ovo će vam trebati stari bakin recept za testo za krofne...

Sastojci:

- 100 mililitara mleka

- 1 kesica suvog kvasca

- 100 grama šećera

- 3 jaja

- 1 čajna kašičica soli

- 500 grama brašna

- 100 mililitara biljnog ulja

- 100 mililitara tople vode

printscreen
foto: Glas javnosti /objektiv

Priprema:

U blago zagrejano mleko razbiti jaja, dodati so i šećer i promešati. Prosejati brašno, dodati mu kvasac i sve sipati u mleko. Počnite da mesite rukama. Dodajte ulje, ponovo promešajte. A zatim dodajte čašu veoma vrele, ali ne ključale vode. Lagano promešajte, po potrebi dodajte još brašna.

Sve dobro zamesite - tako da testo počne da se lepi za ruku. Zatim pokrijte peškirom i stavite ga na toplo mesto (na primer, možete ga staviti na šporet, a ispod uključite rernu). Čim testo naraste, spustite ga rukama i ostavite da ponovo naraste.

Glas javnosti /arhiva
foto: Glas javnosti/ Kurir

I tek nakon toga zagrejte biljno ulje, formirajte krofne i spustite ih u vrelo ulje. Kada krofne porumene, izvadite ih šupljikavom kašikom. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.

Glas javnosti / P04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR