Glas Javnosti


Najbolji recept za kisele krastavce

Hrana
Autor: Glas javnosti

Izdvojite vreme i kisele krastavce pripremite kod kuće

Hladni i hrskavi, odlični sami, ali i u kombinaciji s drugim namirnicama, a pogotovo u sendviču - kiseli krastavci mnogima su omiljena zimnica.

Iako ih je naravno najlakše kupiti u prodavnici i samo poslužiti kod kuće, mnogi od nas složiće se da "to nije to" i da nema boljih kiselih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.

Domaća priprema nije veoma zahtevna, ali traži izdvajanje malo slobodnog vremena. 

U nastavku pročitajte šta će vam sve biti potrebno kao i postupak njihove pripreme, i zapamtite da količina potrebne tečnosti zavisi od veličine krastavaca te veličine i oblika tegle u koju ih spremate.

Sastojci:

  • krastavac 3 kg
  • voda 3 l
  • alkoholno sirće 500 ml
  • šećer 200 g
  • so 100 g
  • mirođija - 1 sveži snop
  • čili pahuljice 0,5 kašičica
  • gorušica 2 kašike
  • korijander - semenke 2 kašike
  • konzervans 1 kašičica

Postupak:

  • Krastavce dobro operite, ako je potrebno koristite četku ili sunđer.
  • Tegle i njihove poklopce takođe operite i osušite. Poželjno je i da ih sterilišete.
  • Krastavce na gusto poslažite u tegle kako se nakon ulivanja tečnosti ne bi dizali na površinu. Ako vam to ne uspe, da ih zadržite ispod površine tečnosti možete se koristiti i kupovnim mrežicama za tu namenu.
  • Ostale sastojke stavite u lonac na srednje jaku vatru. Sačekajte da tečnost provri, a zatim kuvajte dok se so i šećer ne otope.
  • Dobijenom tečnošću prelijte prethodno naslagane krastavce te zatvorite tegle.
  • Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu do upotrebe. Otvorenu teglu čuvajte u frižideru.

Glas javnosti /U01S 

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR