Izdvojite vreme i kisele krastavce pripremite kod kuće
Hladni i hrskavi, odlični sami, ali i u kombinaciji s drugim namirnicama, a pogotovo u sendviču -kiseli krastavcimnogima su omiljena zimnica.
Iako ih je naravno najlakše kupiti u prodavnici i samo poslužiti kod kuće, mnogi od nas složiće se da "to nije to" i da nema boljih kiselih krastavaca od onih napravljenih kod kuće.
Domaća priprema nije veoma zahtevna, ali traži izdvajanje malo slobodnog vremena.
U nastavku pročitajte šta će vam sve biti potrebno kao i postupak njihove pripreme, i zapamtite da količina potrebne tečnosti zavisi od veličine krastavaca te veličine i oblika tegle u koju ih spremate.
Krastavce dobro operite, ako je potrebno koristite četku ili sunđer.
Tegle i njihove poklopce takođe operite i osušite. Poželjno je i da ih sterilišete.
Krastavce na gusto poslažite u tegle kako se nakon ulivanja tečnosti ne bi dizali na površinu. Ako vam to ne uspe, da ih zadržite ispod površine tečnosti možete se koristiti i kupovnim mrežicama za tu namenu.
Ostale sastojke stavite u lonac na srednje jaku vatru. Sačekajte da tečnost provri, a zatim kuvajte dok se so i šećer ne otope.
Dobijenom tečnošću prelijte prethodno naslagane krastavce te zatvorite tegle.
Čuvajte ih na hladnom i tamnom mestu do upotrebe. Otvorenu teglu čuvajte u frižideru.