100 g dimljene slanine
200 g belog pilećeg mesa
30 g parmezana
3 čena belog luka
2 parčeta tost hleba
veća glavica zelene salate
2 čeri paradajza
sok od 1 limuna
pavlaka
majonez
maslinovo ulje
biber
so
Propržiti par minuta iseckanu slaninu bez ulja, pa izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.
Tost hleb iseći na kocke i pomešati sa rendanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu da upije višak masnoće.
Piletinu ispeći na tiganju za gril, i kada se prohladi iseći je na dugačke trake.
Umutiti maslinovo ulje sa limunovim sokom, dodati so i biber.
Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu.
Preko salate poređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno rendani parmezan i sve to preliti majonezom umućenim u pavlaci.
(Glas javnosti)